ASKA napló 21. hét

A hetet mindjárt egy elütött kutyával kezdtük. Társa elszaladt, Ő nem tudott tovább menni. Szerencsére állatbarátok látták az esetet, és azonnal értesítettek bennünket. A chipnek köszönhetően azonnal szaladt érte a gazda a kórházba.Sajnos haláleset miatt is riasztották a csapatot. Egy idős bácsi rosszul lett a kertben, és összeesett, de már nem tudtak rajta segíteni, a kutyáit beszállítottuk a telepre.

21Ismét történtek hatósági eljárások is, emberre, állatra egyaránt támadó ebeket kellett befogni, illetve megfigyelésre elszállítani. Találkoztunk visszatérő ügyféllel is, aki rendszeresen kóricált, és most bizony a gazdi ellen megindította a hatóság az eljárást, hogy megelőzzék a további kutyaelhagyást.

Úgy tűnik, most már valóban beköszönt a nyár, így mi is átváltottunk nyári üzemmódra. Az udvaron már állnak a fürdető kádak, amiben egymás után ügyesen cuppannak bele a kutyáink, ezzel is hűtve magukat. Az árnyékolókat is felraktuk a karantén sorra, ezzel legalább 5 fokkal tudjuk csökkenteni a hőmérsékletet. A hirtelen jött nagy meleg meglátszik kutyáink viselkedésén is, nekik is szokni kell a változást. Sokkal többet pihennek, kevesebbet esznek, viszont a vizes tálakat folyamatosan töltögetjük. Sokan a nagy fazekakat is medencének nézik, és előszeretettel borogatják magukra a vizet.

Inda is kikerült a kórházból, és ahogy a közérzete javult, úgy vált egyre barátkozóbbá is. Már nem a földön csúszik-mászik, ha embert lát.

Szombaton ismét előttünk állt a vásár, így az ebek sétáltatására nem volt lehetőség, segítőink így csak a kölykök lemozgatásában tudtak nekünk segíteni, a többiek elmaradt sétáját, nekünk kell pótolni hét közben.

Elmondhattuk, a héten teljesen feltöltődött a telep, segítséget is kértünk, és kérünk továbbra is. Azonnali kezdéssel várunk ideiglenes befogadókat, és örökbefogadó gazdikat. Nagyon sok kutyánk van, és bár fújjuk, fújjuk a menhely falait, mint egy lufit, de már nem tudjuk tovább növelni. Nagyon kell a hely a következő beérkezőknek.

Arra is gondoltunk, hogy minden héten lesz 1 kutya, aki A KUTYA lesz, és Mi együtt most Nyanyának fogunk gazdát keresni. Kíváncsian figyeljük majd, hányan csatlakoznak majd olvasóink közül a heti kampányokhoz, hogy minél többen láthassák a gazdára váró KUTYÁT.

Gazdához került: Alfi, Angyal, Bel, Holly, Bogi, Tücsi. Hazament: Böbi, Humart és Csutak.

Köszönjük a feliratkozást!