ASKA napló 20. hét

Az elmúlt héthez viszonyítva, teljesen jók vagyunk bejövő létszámmal. Mondhatjuk úgy is, alig jött kutya. Ami egyáltalán nem gond, mert ugye előtte ömlöttek a kutyák befelé, és velük még mindig akadt tennivaló, nem is kevés. Elmeséltem, hogy a nagy létszámban érkező ebek között sok kismama is jött, akik közül volt, akit még időben meg tudtak műteni az orvosok, és volt olyan, aki lebabázott.

202 kismamánk, Kelly, és Milka úgy volt, hogy már nagyon a végén vannak, és megvárjuk a babák születését, de komplikációk akadtak, és azonnal futni kellett a kórházban. Milka állapota gyorsan javult, de Kelly még most is kezelés alatt áll, a pocakban elhalt kölyök miatt.

A bejött ebeket megkerestük a randa, rasztás bunda alatt, és bizony olyan is előfordult, hogy Csillag felborult, mert nem találta az egyensúlyát a hirtelen változás okán.

A vastag láncokat továbbra is gyűjtjük, rendszeresen érkeznek kutyák több méteres lánccal a nyakukban, sőt olyan kiskutya is érkezett, akin még lakat lógott.

Hétvégén osztódtunk, hiszen a telep és a sétáltatók is vártak minket, illetve gyereknapra is hivatalosak voltunk. A telepen most is nagyon sokan segédkeztek, sőt olyan ebek is voltak, akik bájos vigyorral mindjárt gazdát fogtak maguknak.

A csapat másik része pedig a Rugby pályán várta a csemetéket, ahogy a Köfém lakóiért és gyermekeiért egyesület, a Hungary bulldog section, illetve az ASKA menhely közreműködésével, egy nagyon vidám napon vettünk részt. Itt indult a harc, az ASKA ifjú állatmentő jelvényekért. Egymás után érkeztek a csemeték, hogy elvégezzék a kitűzött feladatokat, és büszkén viselhessék a jelvényeinket.

Vasárnap reggel a szokásos gazdi kereső műsorral indítottunk a Vörösmarty Rádióban, onnan pedig siettünk tovább, mert már nagyon vártak minket Zámolyon az iskolában, ahol folytatódott a játék, és itt is sok-sok csemete szállt harcba az ASKA ifjú állatmentő címért.

Gazdához került Foltos, Kyra, és Dömper.