ASKA NAPLÓ 20. HÉT

Nagyon örültünk az örökbefogadó nap eseményeinek, lettek szabad helyek, végre meg tudjuk kezdeni a kennelek festését, amit az idei nyárra terveztünk be. Az a helyzet, hogy még mindig terv kategóriában van, mert a kiürült kennelek, hamar fel is töltődtek. Ahogy azt a befogásoknál jelzik az önkormányzatok, elérkezett az éves oltások ideje, amikor jönni fog az állatorvos a kis településekre, és bizony ez már látszik is a kidobott, jelöletlen kóbor kutya létszámon. 

Soha nem fogjuk megérteni, hogy tudják úgy kezelni ezeket a kis élőlényeket, mint a szemetet. Nem kell, mehet amerre lát, még a szomszéd faluba, vagy akár a határba is kiviszik, csak nehogy rá keljen már költeni azt a kis pénzt, amibe az oltás kerül. És még azt is figyelmen kívül hagyják a balgák, hogy a saját egészségüket is veszélyeztetik, amikor oltatlan, féreghajtás nélküli állatokkal élnek együtt. 
Már kezdtünk egy kicsit elkeseredni, de valahogy ilyenkor ráéreznek az ASKA kutya gazdik, és jönnek a hírek, hogy újra, és újra megkapjuk a megerősítést, igen, menni kell tovább, és tenni kell. Derelye, és Bora (ASKA korában Emő) tökéletes páros lettek néhány nap alatt, Füles pedig élvezettel utazik a babakocsiban, ahelyett, hogy a saját lábán közlekedne. Zozó már profi túrázó lett időközben, és hétvégente felfedezi az osztrák hegyvidéket. A milyen kicsi a világ mondatra, azt tudjuk mondani, ez is igaz, de az meg még inkább, hogy milyen sok ASKA kutya került már gazdihoz az évek alatt. Sziporka, mindjárt arra is kap útmutatást, hogy milyen az a gazdis élet, hiszen a gazdik barátok, így hát Zokni is hatalmas baráti öleléssel fogadja új haverját, Sziporkát. 

Azon bizony nagyon csodálkoztunk, hogy aprócska Neni, hogy-hogy nem talált gazdára az örökbefogadó napon, de már tudjuk, csak pár napot kellett várnia, hogy érte is megérkezzen az igazi. Aska, olvasóinktól kapta a nevét, ő volt az a kutyamama, aki egy út szélén kidobott hűtőbe bújt el, és hozta világra a kölykeit. Mindössze 2 naposak voltak a babák, amikor rájuk találtunk. Aska szépen felnevelte a kölyköket, sőt azt is megvárta, hogy saját otthonra leljenek, majd ő is bevette magát a gazdakeresésbe. Olyan jól sikerült, hogy Németországból érkeztek érte. Kópé pedig csak egy futó kaland volt az életünkben, jött, chip olvasás, és cuccolás haza. 

Bár nincs húsvét, de mi nyulat fogtunk. Az egyik székesfehérvári általános iskolából kértek segítséget, mert az udvaron egy nyuszi rohangál, és nem biztos, hogy díjazni fogja, ha a szünetben 200 gyerek vetődik utána. Volt egy fülvakarás, hogy akkor fel kell gyorsulni, mert bizony a nyuszi az fut. Háló, doboz, minden mi szükséges máris a kocsira került. Szerencsére nyuszika nem akart velünk vitatkozni, és simán megvárta, hogy ölbe vegyük, és a szállító boxba kerüljön. Nem kell senkinek megijedni, nyuszika nem a kutyák közé ült be, hanem nyuszik közé került, mégiscsak otthonosabban érzi magát a nyaffogó csapatban, mint az ugatóban. 

Vannak olyan kutyák, akik bizony sokat vannak utcán, és látjuk a beírásokból, hogy már sokadszorra viszik őket haza állatbarátok. Az ilyen esetekben bizony ez nem az állat érdekét szolgálja, még akkor sem, ha van, akik elhiszik, hogy ezzel jót tesznek. Hiszen, ha rendszeresen le tud lépni a kutya, főleg egy négy sávos főút mellett, akkor annak előbb, vagy utóbb baleset lesz a vége, ami akár a kutya, de még emberek életébe is kerülhet. Tehát nem haza lett cuccolva Bella, hanem bekerült a menhelyre, nyilvántartásba lett véve, és bizony le lettek adva az adatok a hatósági osztályra. Majd még a további eljárások lehetőségét is felvetettük a gazdának. És láss csodát, megjavítódott a kerítés, és nincsenek kint a kutyák. No, hát ilyent is tudunk, kérem tisztelettel. 

Manka újabb babája talált gazdára, bár még a név kérdésében nem tudott megegyezni a család, de hamarosan tudni fogjuk, mi lett a keresztelő eredménye. 
Ismét jött Bea, hogy kutyáink megszépüljenek. Tessi, a bozontos lányka ült először a fodrász székbe. Nagyon csini lett a csajszi, és bizony, ha esetleg nem vette volna észre valaki a nagy csodát, van egy szarvasgomba kereső kutyánk. Mert, ahogy a formák előkerültek, kiderült ő egy Lagotto Romagnolo fajtájú eb. A következő jelentkező Bogár volt, vele még nem sokan találkoztak, bár már régi motoros. Ő az anyukája Csubikának, aki nem régiben látogatott meg minket. Bogár is nyári frizurára váltott, és reméljük, hamarosan gazdira is talál. 

A vidám hírek után, jövök a szokásos, erre a hétre jutott, bántalmazott, megkínzott kutyánkkal, Karlaval. A fiatal szuka fejét beverték, lábait eltörték. Soha nem tudjuk meg ki tette, és miért. Az biztos, aljas emberek voltak. Kortól, nemtől, származástól függetlenül. Egyszerűen aljasok. 
Hédike szintén csak villámlátogatást tett nálunk, bár chipes volt, de nem volt regisztrálva, és nem volt más választásunk a nyomozás mellett, mint a fényképes hirdetés, ami szerencsével járt. Az állatorvossal pedig elbeszélgetett a gazda, és a kutya regisztrálása már meg is történt. 

Készültek, az újabb, és újabb képek a védenceinkről, remélve, mielőtt gazdira találnak. 
Jöttek is a gazdik. Masni papírjaira pecsét került, és immáron hivatalos, hogy gazdija van, nem csak ideiglenes befogadója. Így szoktuk elbukni az ideiglenes befogadókat, hogy nem tudnak lemondani a védencekről, és bizony egy életre vállalják a gondozásukat. Perisz is kiböjtölte rendesen az idejét, hogy végre elmondhassa, gazdatulajdonossá vált. Aprócska Virágunk is elköltözött, és családjából már csak Boróka várja, hogy valaki beleszeressen. Zsófika, a hangos kis kölyök is gazdihoz költözött, ahogy Csinosra is rátalált az igazi. Hilda megint csak a meglátni és megszeretni kategória volt, senki másra rá sem néztek a gazdik. Pöttyös, nem volt sokáig ASKA lakó, mire a végére értünk az oltásoknak, és az ivartalanításnak, már meg is érkezett érte a gazdi. Maci chip és oltás nélkül élt eddig, de jelentkezett a gazdája, és ezek után már az orvosi ellátást is megkapta, úgy ahogy kell. Pincsi, aki tudjátok tv sztár is lett nálunk, szintén elköltözött gazdijához. 

A hétvégén nagyon sokan jöttek el hozzánk, és nem csak a sétáltatásban segédkeztek, hanem bizony a tápos csomagok bontogatásában is. Mivel kaptunk nagyon sok kis csomagolású tápot, amit az etetéshez bizony bontogatni, bontogatni, bontogatni kellett.