ASKA NAPLÓ 19. HÉT

Gőzerővel készültünk az adomány gyűjtő és örökbefoadó napra. Új képek készültek a lakókról, videókat is készítettünk, hogy még nagyobb kedvet csináljunk a látogatáshoz. Hiszen, nincs az sehol sem leírva, hogy már pedig az első látogatáskor meg kell találni a tökéletes társat, lehet, hogy csak később találnak egymásra, vagy még a gazdi nincs készen arra, hogy kutyás legyen. Több összetevője van egy összebútorozásnak.

Ahogy arról már beszámoltunk, az Ybl Miklós Szakközépiskola diákjai a jótékonysági süti napon gyűjtöttek nekünk 51.900,- Ft. Ezen a héten megérkezett a megrendelt táp is a raktárunkban, amit ismét csak hálás szívvel tudunk köszönni a diákoknak és tanáraiknak. 

Egy szomorú haláleset kapcsán visszakerült hozzánk Botond, akit 3 évvel ezelőtt fogadott örökbe egy nagyon kedves úr. Sajnos tragédia történt, az úr elhunyt, és Botond magára maradt. Szerencsére a jó szomszédok tudták, hogy menhelyről fogadta örökbe a gazdi, így megkerestek minket, és Botond ismét ASKA kutya lett.

 
A kórházban nagyüzem volt, és egész héten lefoglaltuk a fele kórházat, mivel naponta 3 ivartalanítási műtétünk is volt, hogy az örökbefogadó napon már azonnal tudjon költözni, akibe beleszeretnek. 
A már megszokott módon, erre a hétre is jutott, nagyon okos, nagyon beszédes gazda, aki hosszan tudja ecsetelni, hogy nem is az ő kutyája a befogott, de hát ő jó akart lenni, és oltatta, meg chipeztette, de hát nem tudja megnevelni, és megfogni. Csak jót akart a kutyának, nem tehet róla, hogy állandóan kimegy a kapun. De, tehet. Tessék rá figyelni, hogy amíg nyitva a kapu, addig legyen bezárva, vagy megkötve a kutya, addig, míg nem tanulja meg, hogy nem szabad kimenni az utcára. Ha, érdekelné a kutya, akkor figyelne rá, és vigyázna rá. Azon idő alatt, míg a több telefonba magyarázza a bizonyítványát, már megcsinálhatta volna a kerítést, vagy készít kennelt…

Közben az elkészült új fotók és fényképek alapján, már sorban érkeztek a gazdik, hogy szeretnének örökbefogadni. Az kölykök közül Elena volt az első, aki gazdira talált. A legbozontosabb, leggombócabb kölyök. Bíborka pedig választott. A gazdi már járt nálunk, és nem tudott dönteni, elhozta a gazdasszonyt is, segítsen. Ez volt Bíborka napja, és meg is küzdött érte, hogy észrevegyék, és nyert, költözött. 
Most sem maradtak el a jó hírek a régi kutyáinkról, Haribó Svájcból írt, hogy köszöni, tökéletes volt a választás, igazán elégedett a gazdival és az új otthonával. Ludó, igaz csak a szomszéd utcáig költözött, de attól még rá is vonatkozik, hogy illik bejelentkezni. Ezt ő be is tartotta, és máris jöttek a fotók, imádott gazdijával. Lédi, a szépséges Roti kislányunk is küldött teljes alakos képet, ami elárulta, hogy amint azt mondani szokták, a cola-s üvegből, 2 literes cola-s üveg lett. Méry Poppins pedig orrfotót küldött, ilyen még senkitől sem érkezett eddig)))
A jó idővel eljött a kertészkedés ideje is, aki kertes házban lakik, tudja, ez a fűnyírás ideje, és ez ránk is vonatkozik. És persze a gaz mifelénk is jobban nő,  Attilánk pedig nem véletlenül ezermester, még ehhez is ért, és újjá varázsolta, a kiskertünket is. Így már nem csak a kutyáink szépültek, de a környezet is. 

A következő baba kutyánk a kis trikolor, leginkább a beaglere emlékeztet kölykünk lett gazdis. Rá, nagyon sokan jelentkeztek, de belőle csak egy van, tehát csak egy gazdihoz kerülhet. 
Ismét bővült a celeb kutyáink száma. Most Dorka komondorunk vett részt, a Zöld világ magazinban, a  komondor fajta népszerűsítő sétán, vagyis a Komondor roadshow-n.
Megint találtunk egy idős, és nagyon kullancsos kutyát, aki chipes, és nem regisztrált, és még a fényképek alapján sem jelentkezett érte senki. 

Dorka, aki nálunk Szépike volt, erősen gyakorol a vele együtt élő terápiás kutyákkal, hogy ő is okos doktor kutya legyen, aki bájával, és ügyességével segíti, a kis gyerekek gyógyulását. 
Abbynek nagyon fontos dolga lesz a további életében. Nagypapa és nagymama lett az örökbefogadó, és az lesz a feladata, hogy figyeljen, és beszélgessen a az idősekkel. Ez simán fog menni Abbynek, nagyon jó hallgatóság, és ha kell beszélgetni is tud.  Ana egy aprócska kis gazdit fogott magának. Nagyon büszkén feszített a póráz egyik végén Abby, a másikon meg a kisgazdi)) Mimike a szépséges spicc kislány, a fajtamentés segítségével talált magának családot. Németországba költözött. 

És elérkezett a várva, várt nap. Mert bár tudjuk, hogy mindennap jönnek látogatók, és mindennap el is költözik valaki gazdihoz, de azt is tudjuk, amikor örökbefogadó napot hirdetünk, akkor sokkal, de sokkal többen jönnek el hozzánk körülnézni, és új barátot találni. Most sem volt ez másképpen. Bár 10 órára volt meghirdetve a nyitás, de már 8 óra előtt várakoztak a kapuban. Így indult el Csák új otthonába. Ezek után még javában pakoltunk, amikor megérkezett a következő család, és csomagolt Emma. És kinyíltak a kapuk, és onnantól csak vonultunk a látogatókkal, a pórázokkal, a kutyákkal. Hosszas dilemma előzte meg Derelye örökbefogadását, mivel volt még egy esélyes, Emő személyében. A döntés úgy szól, Derelye költözik. Emő pedig visszaindult a kennelbe, és éppen rácsukódott az ajtó, amikor jött a kiáltás, hogy Emő is megy, nem tudják itt hagyni. Aztán egyszer csak az egyik család, aki szintén nagyon gondolkodott, hogy a sok jelölt közül ki is legyen az igazi, már név szerint kérték, hogy Foltos jöjjön, és elvinnék őt haza. Hörb esetében teljesen mindegy volt, hogy fiú, vagy lány, a kora is teljesen mindegy volt, a lényeg, hogy Hörb legyen, akivel hazamennek. Aisenon kívül senki mást nem látott a gazdija. Nem mert bemenni a sorra, azt kérte, egy idős kutyát mutassunk neki, ő egy idős kutyát szeretne örökbefogadni. Meglátták egymást, és már semmi egyébre nem volt szükség, csak a papírok kitöltésére. Sziporka gazdáiról tudtuk, hogy érkezni fognak, hiszen olyan nagy volt a szerelem már a fénykép alapján, hogy megkértek minket, várjuk meg őket, és rohannak Sziporkáért. Bella egy ideje már ideiglenes gazdijánál lakott, és eljött a nap, amikor véglegessé vált az ideiglenes gazdiság. Magen új frizurával, frissen fésülve várta, hogy ő is elindulhasson végre új otthonába.  Szóval egy igazán fárasztó, de nagyon boldog nap lett az örökbefogadó napunk.