ASKA napló 15. hét

Egy rövidke hetet tudhatunk magunk mögött, már ami az ügyfélforgalmat illeti, mert ünnep ide, vagy oda, attól mi még dolgoztunk, hiszen az élő állatot nem lehet a polcra rakni, hogy majd négy nap múlva ismét jövök, addig ücsörögjél.A hetet fotózással indítottuk, hiszen újabb ebek kapták meg az utolsó oltásaikat is, és indulhatott a gazdi keresés. Közben persze érkeztek a látogatók is, és Csokihoz is elérkezett a várva-várt gazdi.

15Így hát Hörcsög kis családjának egy szem legénykéje is elköltözött.Camillának még az előző héten volt látogatója, és az eredeti elképzelés az úgy szólt, hogy majd az ünnepek után költözik a lányka. De, ha már tavaszi szünet jött, és a gyerkőc is otthon van, akkor van idő játszani, ismerkedni. Camillának lett egy idős barátja is, akivel nagyokat sétál, és játszik. Nevet is változtatott, új életéhez, már Fanta néven szólítják.

Csivu is gazdis lett. A remegő apróságnak nagyon jót tett a család szeretete és gondoskodása a sok megpróbáltatás után. Megérdemelte már, hogy végre révbe érjen, és ne adják-vegyék, mint egy zsák rongyot. Szegényke nem tehet róla, hogy csivavának született, és a szaporítók csak a pénzt látták benne, és nem a remegő, reszkető apróságot.

Dagi volt az az eset, amikor ahogy felkerült a fotója a netre, rá pár percre már csörgött is telefon, hogy most indulnak, egy óra múlva itt lesznek, várjuk meg őket, és ne adjuk senkinek oda addig Dagit.

Démon, az ifjú legényke is elköltözhetett végre, és nagyokat játszhat a barátaival. Még sok tanulni valója van, de figyelnek rá a gazdik.

És persze érkeztek a kutyák egymás után. Volt, aki mindjárt a kórházban kezdett, mert a lába sérült volt, és volt olyan kölyök is, aki teljesen sárgán érkezett meg, és azonnal meg kellett kezdeni a kezelését. A három hónapos kölyök tele volt kullanccsal, és ennek a következményei lettek. Szerencsére még időben érkezett, és az intenzív kezelés meghozta az eredményt.

Megindult a kölyök invázió is, ahogy arra számítottunk, hiszen a december, január hónapban már sok-sok tüzelő szukával találkoztunk mi is, és ebből már tudtuk, április elején egymás után kerülnek majd be a kidobott kölykök. Volt, aki mamával érkezett, volt, aki mama nélkül, volt, egy dologban teljesen egyformák voltak. Tele voltak féreggel, de oly annyira, hogy az egyik kiskölyöknél már idegrendszeri tünetek is tapasztalhatóak voltak.

Ezen a héten, a telepen élők közöl senki sem jutott be ivartalanításra, mert a régiek érkeztek vissza. Eljött műtétre Virág, Melissa, és Junior.

Már egy ideje próbálkoztunk Mancival, aki egy fa gyökerei közé ásta be magát, és nagyon ismerte a járást, ellentétben velünk. Szerencsére akadt egy helyi segítőnk, aki észrevette, amikor a lyukból kimerészkedett Manci, és eltorlaszolta a titkos barlang bejáratát. Ezek után Mancika bekvártélyozta magát a család kutyájának a házikójába, és mi is ott találtunk rá. Az első találkozásunk felért egy harccal. Csípett, rúgott, harapott, és küzdött, egészen addig, amíg, be nem került a szállító ketrecbe. A menhelyre érkezvén már ölbe költözve foglalta el az átmeneti otthonát. Bár azóta is az idegenekkel még távolság tartó, de majd alakul.