ASKA napló 10. hét

Röviden, túléltük. Nem volt egyszerű. Elkerült tőlünk Hannibál, a gyilkos kutya. Amire mondhatjuk, hogy innentől nem a mi dolgunk, bár azért ez nem ennyire egyszerű. Mert van, amit mi láttunk, tudunk, és van a lelkiismeret. Ezzel együtt még kaptunk, nem is keveset. Az a mennyiségű szenny, mocsok, rágalom, amit ránk zúdítottak, az azért nem semmi mennyiség.

10Úgy, hogy azok az érvek, tények, amiket a szakemberek, kutyákkal foglalkozók, vagy mondjuk csak a menhelyi dolgozókat, és nem csak minket, hanem azokat, akik napi szinten foglalkoznak állatokkal, nem csak a kamerák előtt, szóval őket tarolták. Lássuk be, kissé egyoldalú, reklám célú tájékoztatásról szólt a hét. De, ezzel sincs semmi gond, mivel még, ahogy erről már beszéltünk, folyamatban lévő ügyről van szó, ahol minden tényezőt figyelembe kell venni. A mocsokba süllyedésre pedig nincs idő, hiszen nálunk nem csak 1 kutya él, és nekünk velük kell foglalkozni. Köszönjük a sok-sok telefont, személyes megkeresést, levelet, amivel biztattak minket támogatóink.

A héten elkezdtünk próbálkozni Macival is, aki nem tartozik az egyszerű esetek közé, már csak a 70 kg-ja miatt sem, arról meg, hogy a pórázt még hírből sem ismeri, az bizony okozott némi gondot. Még lesz dolgunk vele bőven.

Mazsolának is szilárd meggyőződése volt, a póráz az ellenség, és azt le kell győzni, de mindössze 2 nap kellett hozzá, hogy akár egy kisgyerek is tudja sétáltatni.

Érkezett olyan esetünk is, amilyen még nem volt, hogy a fogorvosnál kellett azonnal kezdeni, mert egy régebbi sérülés miatt bizony az a fog használhatatlan volt, és el kellett távolítani.

A héten is érkeztek babák, még úgy, hogy a köldök csonk sem szárazd meg, de szerencsére van nekik mamájuk is, aki neveli őket. És nagyon sok pocakos kutya. Még mindig ott tartunk, hogy az egyszeri műtét, az ivartalanítás, eszébe se jut a gazdáknak.

Érkeztek a hírek egymás után a régi kutyáinkról. A sok-sok kép mellett érkezett egy Rudi kép is. Rudi, aki morcos, mérges, haragszom a világra kutya lett a gazdája halála után. De, szerencsére érkezett valaki, akit újra tudott szeretni, és azóta is békében élnek. Valahogy mindig ráéreznek a gazdik, mikor van szükség egy kis lelki segítségre, és ilyenkor érkeznek a hírek, képek, egymás-után.

Ez a héten is volt több kutyatámadás. Van, ahol csak bokára ment a mini, van ahol kezet kapott, és van ahol kijárási tilalmat rendeltek el az ebek.

Ezen a héten volt a rádiós hetünk, ahol a heti már fent említett események mellett, beszélni kellett ismét arról az egyszerű, és felelős kutya tartóknak természetes dologról, hogy pórázon kell sétáltatni, és illik összeszedni a kutya ürüléket az ebek után. Itt a jó idő, egyre többen szeretnék a tereket, sétányokat igénybe venni, és bizony bosszantó, ha az ott maradt csomagokat kerülgetni kell.

Hazament Murphy, Picur, Nikó, Boss gazdára talált Szende, Thomas, Rómeó, Luna, Barack, Kópé, Amigó, Mike.

Köszönjük a feliratkozást!