ASKA NAPLÓ 10-11.HÉT

Az ünnepek idején egy picit mi is megpihentünk (volna), így az egyik hetünk rövidre sikeredett, legalábbis a nyitva tartásunk alapján, de nem esemény mentesre. Mindjárt egy rossz kezdés volt. Kobzásra voltunk hivatalosak, ahol bizony egy régi kutyánkra találtunk, Lokira. Loki 2016-ban került gazdához, aki egy idő után, anélkül, hogy minket értesített volna, egy ismerőséhez költöztette a kutyát. Hogy, mi vezetett oda, hogy Loki, ilyen állapotba került, arra még nem derült fény. Az új gazdája ragaszkodna hozzá, de úgy tűnik, nem képes ellátni.

 Kimaradtak az oltások, féreghajtások. Loki kórházba került, és egy gyors infúziós kúra, féreghajtások után, ismét ASKA lakó lett. Még erősödnie kell, hiszen nagyon lefogyott, és újra meg kell tanítani bízni.

Ismét segítséget kaptunk az Eszkuláp egyesülettől, akikhez eljutott öreg Morzsi néni albuma. Aki esetleg nem tudja, ki is Morzsi néne, elmesélem, hogy bizony ő már egy idős hölgy, a maga 10 évével, a kurta lábacskáival, és bizony már nem fekete, hanem mákos-ősz bundájával. A 10 év, az még talán nem is lenne olyan megdöbbentő, de ebből 5 évet menhelyen élt. Szóval, jött az üzenet, hogy Morzsi nénének lenne egy ideiglenes befogadója, és jönnének érte. Természetesen semmi akadálya nem volt ennek, hiszen nem ez az első eset, amikor a tacsi fajtamentés a segítségünkre sietett, és ha már jöttek, akkor vitték magukkal Mancsot is, akit tudjuk 3 éve hagyott el a gazda, és mikor rátaláltunk és értesítettük, akkor már bizony nem kellett neki, így Mancs is maradt ASKA lakó. Szóval, ők ketten már ideiglenes befogadónál laknak. Morzsika végre ágyban alszik, és ez nagyon tetszik az öreg hölgynek.

A hirtelen jött tél, hirtelen váltott tavaszba, csak ezt éppen a csatornák nem tudták, és úgy éreztük, most van a nagy baj, mert a tetőkről folyt a víz, de a csatornába nem tudott elfolyni, veszélyeztetve, hogy bizony hamarosan nem csak mi, de az ebek is bokáig fognak állni a vízbe. Ezt ugye nem engedhettük, jött tehát a jégtörés, a forrázás, a vízlehúzás… Persze mindeközben a nyakunkba is nem kevés víz folydogált, de az ebek megúszták, és nem úsztak.

Mindeközben megérkezett Aisa, akinek a pocakján hatalmas daganat volt, és persze még ki is fakadt. Ez az a helyzet, amikor azonnal kell tenni, nincs idő mérlegelni, hogy akkor most belefér-e a költségvetésbe, ebben az esetben életmentő műtétre került sor. Aisa nagyon jól viselte a beavatkozást, és szépen gyógyul. Ha valaki szeretné támogatni Aisa műtétjének költségeit, megteheti, akár weblapunkon keresztül is, akár utalással a 10918001-00000015-50200001 számlaszámon, és mi hálásan köszönjük.

Kifogyóban vannak a kaja készleteink is, és segítséget kértünk. Többen is érkeztek hozzánk, és hoztak tápot, konzerveket. Továbbra is nagy szükségünk van tápra, és azon belül is kölyök tápra, konzervekre a babáknak.

Az épület felújítása folyamatosan zajlik. Már a vízvezetékek, válaszfalak, ajtók, illetve az új aljzat is elkészült. Innentől már a látványosabb munkák jönnek, és napról, napra szebb lesz az épület. A hónap végére már szeretnénk, ha a külső munkálatok kerülnének sorra.

Bellácska, a kopó lánykánk jelenleg ideiglenes befogadónál lakik, de nagyon keressük neki a végleges gazdit, ahol megnyugodhat, és élete végéig lakhat. Nagyon okos, szobatiszta, és más kutyákkal is tökéletesen viselkedik.

Nina is ideiglenes anyukánál lakott, ám eljött a nap, amikor egy család úgy érkezett, hogy ifjú, ízgő-mozgó kiskutyát kerestek, és Nina lett a kiválasztott. Ödönke fényképe megjelent a Superinfó újságban, ami elég volt ahhoz, hogy a gazdi gyorsan telefonáljon, nehogy odaadjuk valakinek Ödönkét, mindjárt jön hozzá látogatóba. A személyes találkozó is sikerrel járt, Ödönke már nem is ment vissza a kennelbe, indult új otthonába. Kajla is a szerencsések közé tartozott, akik ezen a héten megtalálta a maga emberét.

Sziporka a szerencsés túlélők közé tartozik. A bejelentés úgy érkezett, hogy halott, lelőtt kutyakölyköket találtak, de vannak túlélők is. Hozzánk Sziporka került, akiről az első kezelésnél kiderült, hogy bizony nem hogy oltásokat, de még féreghajtót sem kapott. Olyan mennyiségű féreg volt a kölyökbe, ami kezelések nélkül akár a halálát is okozhatta volna. Szerencsére már nincs baj, és azt is mondhatjuk, bő egy hét alatt a csipája is kinyílt, és bizony már házat is őriz, legalábbis a saját kis házacskáját, úgy mint a nagyok. Jó házőrző lesz belőle, és ahogy most látszik, a termete is meg lesz hozzá.

Még Sziporka éppen csak bekerült a kennelbe, máris itt volt a következő hatósági eset, amikor 2 nagytestű, idősebb kutya elszállítását rendelték el a hatóságok. Majd megjött a következő eb, akit „állatvédő” adott örökbe, és az utcán szedtük össze oltások, chip nélkül. Maradjunk annyiban, hogy majd találunk  neki új gazdát, és természetesen úgy, hogy  oltásai, és a chipje is lesz, no meg persze ki is lesz ivartalanítva.

Az internet felrobban, és mi is foglalkoztunk a témával, hogy országunk keleti részén egy polgármester úgy gyűjtette, és szállíttatta el a kóbor kutyákat, hogy kikötözve, csomagtartóba rakták szegény állatokat, úgy, hogy az egyik kiskutya fuldoklott a kikötéstől. Sajnálatos, hogy ilyen megtörténhet, és ennek nincsenek jogi következményei, miközben igenis vannak jogszabályok, előírások, amik mind az állat befogását, szállítását, és elhelyezését pontról-pontra szabályozzák.

Hétvégéhez is elérkeztünk, a napocska is megerőltette magát, és egy csodálatos szombati sétára volt lehetőség a jó időben. Nagyon sokan eljöttek sétáltatni, és bizony kutyáink is élvezték a napsütéses sétát. A csavargókért is megérkeztek a gazdák, és Törpilla és Rokkó is hazamentek.

Folyamatosan mondjuk, hogy sok a kölyök kutyánk, és ez a szám, nem hogy csökkenne, hanem nő, mert ismét érkezett 3 babó, akik az anyátlan-apátlan árvák csoportjába tartoznak. No és persze ismét jöttek a gazdák a csavargókért, Nokedli, Oszi, és Lili is hazamehettek.

Sokan megkérdezik tőlünk, miért van az, hogy tulajdonképpen folyamatosan kutyaházak készülnek nálunk, hova tesszük a házakat, amiket kapunk, vagy készítünk. Felraktunk egy képet, hogy bizony sok olyan kutya van, aki megrongálja, megrágja a házat, és időnként érkeznek képzett asztalosok is, akik akár egy éjszaka lefogása alatt, a kutyaházból képesek gyújtóst aprítani.
Szóval nekünk is egyszerűbb lenne az életünk, ha

Itt járt látogatóba Bonita. Aki esetleg még emlékszik rá, tudja, ő volt az, akit azért hoztak vissza, mert nagyon szerette a gazdát, és mindig örömmel rohant hozzá. Hát, ilyen is van, amikor a gazda nem érdemli meg, hogy ilyen nagyon szeressék. Új családjában semmi baj nincs azzal, hogy imádja az embereket, sőt, kimondottan örülnek neki, hogy ilyen kedves kutyájuk van.

Lunácska is elköltözött, az sem tudta, hogy ugráljon új családja nyakába, és éppen kinek az ölébe másszon a nagy boldogságtól, hogy végre gazdihoz került.

Majd zárásként ismét a rendőrségi hívásra indult az autó, először Válra egy rotihoz, majd, Kulcsra, ahol két kutya támadott meg, és sebesített meg háziállatokat, és persze közben indulhatott a következő autó, mert egy finoman fogalmazva illuminált állapotban lévő hölgyet kellett a mentőknek elszállítani a kórházba, a vele sétáló ebekkel pedig kénytelen volt érkezésünkig a rendőr sétálni. Szóval, bár az ünnepek miatt a tervek szerint rövidebb hetünk lett volna, de ezt sem az ebek, sem az ebeiket elhagyó gazdák nem vették tudomásul.

 

 

Köszönjük a feliratkozást!