ASKA NAPLÓ 12-13.HÉT

Nagygenerál volt kérem. Elérkezett a negyedévenkénti féreghajtás ideje. Mindig elmondjuk, és beszélünk róla, hogy sokan nem gondolják, de nagyon fontos, hogy a parazita mentesítés megtörténjen az állatoknál. Azok a fránya férgek, bizony, akár az állat halálát is okozhatják, vagy nagyon súlyos bélgyulladást. 10 kg/1 tabletta. Átlagosan 20 kg-os kutyákat tartanak a gazdik, 2 db tabletta ára, senkit nem vág földhöz, és ezzel mind a kutya, mind a gazdi egészségét megvédik. Azt gondolom, nem is az ár miatt nem végzik el sokan ezt a pillanatnyi műveletet, hanem elfelejtik, nem is gondolnak rá.

Szóval, itt volt az idő, hogy a telepen élő kutyáink is, akik természetesen mindig megkapják beérkezésekor, illetve ismétlésként az oltásoknál, de elég egy kóbor féreg, aki átsiklik a szomszéd kennelbe, és máris kezdhetünk elölről mindent. Itt aztán van kicsi, nagy, közepes kutya, tehát cirka 212 db tablettát, és a kölyköknek pasztákat adagoltunk. Az az igazság, hogy a kenőmájas rudak számát nem kell nyilvántartani, így arról nem tudok beszámolni, hogy mennyi kenőmájast nyalakodtak el mindeközben az ebek. És bizony, találtunk olyan kutyákat, akiknél ismételni kellett a műveletet.

Majd következett a frissen beérkezett ebek átvizslatása, és az Imizolt is kérek mondat, mostanában egyre gyakrabban hangzik fel. Eddig is volt kullancs, de mostanában döbbenetes számban csüngenek a kutyákon.

Lassan feldolgozzunk a tavalyi évben kapott raklapjainkat, amiből tudjátok házak, fekvő dobozok, illetve a lehullóból tüzelő lesz, amivel megfőzzük a kutyák ebédjét. Segítséget kértünk hát, és kérünk továbbra is, hiszen, a fára folyamatosan szükségünk van.

Többen is gazdajelöltek lettek, így ingáztunk a kórházba, mert bizony, aki még nem esett át az ivartalanítási műtéten, őket vittük, hogy mielőbb költözhessenek.

Építkezünk továbbra is. Kész a vízvezeték, a fűtés, fent vannak a csempék, a járólapok. Bekerült már a kutyafürdető is.

Loncsos, és bozontos piszén piszék erre a hétre is jutottak, és a szép napsütésben elkezdtük megnyírni a kutyákat. Volt akit azért kellett megnyírni, mert már lépni se nagyon tudott, úgy rá volt rasztásodva a lábára a szőr, volt akinek  egy páncél volt a bundája.

Jutott szomszédi vita is, amibe megint csak mi csöppenünk bele, amikor egy vízaknába esett kutyát kellett kiszedni, akiről később kiderült, a kertszomszédé. Ilyenkor jönnek a telefonok, és mi vagyunk, hát hogy is fogalmazzak, szóval minden, csak jó emberek nem, hogy mert miért, és mit képzelünk, meg miért nem vittük haza… stb. Ilyen hagyjuk tombolni a kedves kuncsaftot, majd mikor higgad, akkor elég annyit mondani. Köszönöm, hogy megmenthettük a kutyáját, és nem történt semmi baja. Ilyenkor úgy megdöbbennek, és van, aki még el is gondolkodik. Vonatkozik ugyanez azokra is, akik szerint jajj, csak most, meg tegnap, meg csak néha szökik ki a kutyája.

Továbbra is útmutatásként mondjuk, egyetlen nap sem ébredünk fel úgy reggel, akkor most irány Pilipócs falu, és ott elhozzuk a Józsi, vagy Marcsi kutyáját, mert kutya hiányunk lenne. Amikor befogásra került egy eb, annak az az oka, hogy elrendelik a hatóságok, mi pedig mint hatósági telep teljesítjük a feladatunkat. Nem mi engedjük ki az utcára a kutyákat, nincs szükségünk újabb, és újabb kutyákra. De, ha egyszer kint kóricál, vagy más kertjében kóricál, akkor be kell fogni, és el kell szállítani. Mert elrendelik. Utána pedig ahogy az a jogszabályokban le van írva, megbüntetik a gazdákat, ami megint csak nem tetszik nekik, és szintén velünk pörölnek. Ilyenkor pedig megvigasztaljuk, hogy nyugi, örüljön, hogy csak ennyi volt a büntetés, lehetett volna több is.

Az ünnepi hétvégén a menhely zárva volt, de a kollégák továbbra is dolgoztak, hiszen a kutyák nem tudják, hogy eljött a pihenés ideje. A telepen sem lehet magára hagyni a kutyákat, hiszen ugyanúgy, mint bármilyen más napon takarítani és etetni, itatni kell. És persze az utcán kóricálók sem veszik tudomásul, hogy most nem kéne kóricálni, főleg amiatt is, mivel a gazdák sok helyen elutaztak, és az unatkozó ebek, utat találtak a szabadba. Volt,  akinek bizony nem jött össze ez a csavargás, és bizony most kórházi lakó lett, medence töréssel pihenget.

És persze ahogy mindig, nem csak befelé érkeztek kutyák, hanem szép számmal kifelé is. Hazament Vazul, és Basil, Irisz, Rex, Rocky, Benji, Admirális, Keksz, Csibész, Kira, Gina, Betyár, gazdihoz költözött Néró, Zozó, Loki, Milly, Loki, Haribó, Maxim, Szepi, Ali, Eda Kiara. Szóval változnak az arcok nálunk folyamatosan, mindig tudunk új gazdira váró egyedeket bemutatni.

Köszönjük a feliratkozást!