Adó 1 százalék

Adó 1 százalék felajánlás – ASKA Alapítvány

Adó 1 százalék felajánlás: évente több, mint 1000 kutyát mentünk meg és adunk örökbe. Támogassa Ön is az ASKA Alapítványt, minden apró segítség számít.

RENDELKEZŐ NYILATKOZAT

Adó 1 százalék felajánlás esetén adószámunk: 18494644-2-07

Adó 1%-ról rendelkező nyilatkozat .pdf formátumban

Adó 1%-ról rendelkező nyilatkozat .doc formátumban

Miért az ASKA?

Az Alpha Segítő Kéz Állatkórházi Alapítvány már 20 éve elkötelezett a kóbor, sérült állatok gondozása és gazdához juttatása mellett. 2003-ban állatorvosok hozták létre, mert cselekedni akartak a kóbor, sérült, balesetes állatok ellátásáért. A kezdeti 5 kennelből mára 132 lett, és mára 7 megyében, az önkormányzatokkal karöltve látunk el gyepmesteri feladatokat.

Küldetésünk az állatmentés és a felelős állattartásra való nevelés. Éppen ezért az oktatás kiemelt helyen szerepel munkánkban. Tudjuk, hogy a gyermekeken keresztül a felnőttek is képesek másképpen látni a körülöttük élő állatokat.

Az ASKA másként működik, mint a legtöbb menhely. A bekerülő állatokról az első teendőktől az utolsóig gondoskodunk. Minden állat, akit tőlünk fogadnak örökbe, ivartalanított, chippel ellátott és rendelkezik a szükséges oltásokkal. A megfelelő időben szocializáljuk őket és örökbefogadásuk előtt meggyőződünk arról, hogy a lehető legjobb helyre kerülnek. Örökbeadott kutyáink életét később is követjük és mindig büszkék vagyunk, amikor visszajelzéseket kapunk róluk. Sok gazdi visszatér az örökbeadást követően, elhozza kedvencét látogatóba, hogy láthassuk milyen boldog élete lett az általunk megmentett kutyának.

A középiskolai diákok önkéntes munka keretében rendszeres segítőink. Ezzel a programmal évi 700-800 gyermeket hozunk közelebb az állat- és környezetvédelemhez.

A kóbor kutyák biztonságba vételét és felelős gondozásba adását szakemberek segítségével végezzük. A kutyák biztonsága érdekében a bekerülést követően azonnal állatorvosi ellátást kapnak, majd a 14 napos karantén után védőoltásokban részesülnek. Szükség esetén az ivartalanításuk is megtörténik.

Átlagosan évi 1000 kutya mentését segítjük. Sokan az utcáról, vagy hatósági intézkedések útján kerülnek be hozzánk. Hisszük, hogy minden kutya megérdemli a szerető, gondos gazdit, akivel élethosszig élhet szeretetben és biztonságban.

A sok orvosi kezelés, a napi etetés és tartás komoly anyagi terhet ró az alapítvány vállára. A menhely fenntartását, működtetését támogatás útján, pénzbeli és tárgyi (eszközök, eledelek) adományokból, adó 1% felajánlások összegéből, és pályázati úton nyert forrásokból biztosítjuk. 

Az adó 1% felajánlása Önnek csak néhány perc, míg gondozott állatainknak az életet jelenti. 

Kérjük, támogassa az ASKA Alapítványt jövedelemadója 1%-val, mert minden apró segítség számít!

Hogyan ajánlhatom fel az adóm 1%-át?

A személyi jövedelemadó 1+1%-nak felajánlása Önnek nem kerül semmibe, de ha rendelkezik róla, nagyon sokat segíthet vele. A felajánlására minden magánszemély jogosult, akinek adófizetési kötelezettsége van és jövedelemadóját határidőre maradéktalanul befizette a NAV-nak.

A felajánláshoz rendelkező nyilatkozat kitöltése szükséges, mely benyújtható 

  • legegyszerűbben elektronikusan, vagy
  • postán az állandó lakcímhez tartozó adóigazgatóság címére feladva,
  • lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain személyesen, vagy meghatalmazott segítségével. 

Ebben a nyilatkozatban kell megadni, mely civil közhasznú nonprofit szervezet részére kívánja felajánlani az összeget. 

A 22EGYSZA nyilatkozatot kitöltheti:

  • az e-SZJA webes felületen, online vagy
  • az ÁNYK-ban a bevallással együtt, az EGYSZA lapját is kitöltve vagy
  • külön, a 22EGYSZA nyomtatvány kitöltésével.

Már elkészült az adóbevallásom, hogyan tudok segíteni?

Szerencsére nem kell kétségbe esnie, mert az Szja 1%-os felajánlásról nem csak a bevallással együtt, hanem akár attól elkülönülten is rendelkezhet. Ez függetlenül attól, hogy hogyan nyújtja be a személyijövedelemadó bevallását.

Ha Önnek már elkészült az adóbevallása, de szeretné felajánlani adója 1%-át az ASKA Alapítványnak, akkor a felajánlás határidejéig pótolhatja a nyilatkozat leadását:

  • postán, a kitöltött 22EGYSZA nyomtatvány megküldésével, az állandó lakcím szerinti adóigazgatóság címére küldve,
  • vagy személyesen, a NAV ügyfélszolgálatán lezárt borítékban leadva. 

Az adó 1% felajánlás határideje 2023. május 22.

Mi a teendőm, ha a NAV készíti el az adóbevallásomat?

A NAV minden évben automatikusan elkészíti az adóbevallás tervezetét, amit március 15. után elektronikusan elérhetővé tesz. Ezt követően az ügyfélkapun (https://eszja.nav.gov.hu/) történő ellenőrzés során az elektronikus felületen lehetőség van rendelkezni az Szja 1%-ról. 

Hogyan tudok nyilatkozni, ha a munkáltatóm készíti el az adóbevallásomat?

Ha munkáltatója vállalja az Ön adóbevallásának elkészítését, az adó 1% felajánlásról szóló nyilatkozatát leadhatja részükre 2023. május 10-ig egy lezárt borítékban. Fontos, hogy a borítékon, a ragasztott felületen átnyúlóan kell szerepelnie a felajánló aláírásának.

Az ASKA menhelyen évente 1000 kutyát gondozunk, az átlagos létszámunk 250 egyed.

1
Átlag létszámunk

Mindenkinek van története, amit vagy pontosan ismerünk egy-egy hatósági eljárás során, vagy nekünk kell megfejteni a lelkeket, a kutyák viselkedése alapján. 

1
Évente 1000 kutyát gondozunk

Utcáról jönnek hozzánk, vagy a rendőrség, vagy az önkormányzat intézkedett, mert verték, bántották, éheztették…

Innen indulunk, és az Ön segítségével eljutunk a jobb élet felé.


Évente 1000 kutya köszöni Önnek, hogy adója 1 %-val támogatta az ASKA menhelyet.

adószámunk: 18494644-2-07

Köszönjük, hogy adója 1%-ával segíti munkánkat!

Köszönjük a feliratkozást!